Seniorsurf foredrag

Optur holdt «Seniorsurf-foredrag på Bibliotekets dag i Svelvik den 17. september. Foredraget tar for seg ting som seniorer er opptatt av: Bruk av søkefunksjoner i Internett, kildeopplysninger mht «Nyheter», referanser og sammenligninger fra «gammel tid» som representerer det analoge (telefonkatalogen, NRK, papiraviser, oppslagsverk etc.) til dagens digitale univers på Internett. Foredraget består av projekterte eksempler og egner seg godt til grupper fra 5-30 personer. det blir anledning til å stille spørsmål etter foredraget.

Ta kontakt med Optur dersom du ønsker å bestille dette oppklarende foredraget.

Svelvik kommune

Optur har inngått et samarbeid med Svelvik kommune – om å etablere en årbok etter samme mønster som «Årbok for Hurum». Optur skal ha redaktørrollen, samt stå for layout og produksjon. Det etableres en arbeidsgruppe bestående av representanter for de ulike historielagene i Svelvik kommune: Berger Museumsforening, Svelvik Museumsforening, Den Gode Hensigt Maritim gruppe, samt Nesbygda vel. Første utgivelse kommer 15. november.

Årbok for Hurum 2013

Årbok for Hurum er i disse dager klar for produksjon. Boken utkommer årlig – og det er 16 utgaven som nå skal til innbinding. Boken er en populær julegave til alle de som lurer på hvordan livet på tettstedet de bor var i gamle dager. Med illustrasjoner (foto) får man også et unikt innblikk i hvordan stedet så ut før utviklingen tok helt av.

Små jenter til hest på Søndre Storsand gård

Små jenter til hest på Søndre Storsand gård

 

Flash-galleri

[Disable Flash Gallery]

Optur’s julegavetips

Få tilbake gleden ved den gamle hytteboka! Bytt ut- eller suppler papirutgaven med en digital hyttebok i WordPress!

Lite fart i hytteboka?

Med digitalkameraet ankomst forsvant nærmest papirbildene (!) – om med de også mye av entusiasmen rundt hytteboka. Husker du hvor fint det var å se på bilder og bla i denne? Ofte var hytteboka familiens «huskekallender», der alle begivenhetene opp gjennom årene var dokumentert.

Nå er det nye tider; bilder og videoer er digitale – og man kan journalføre hytteboka gjennom en webside som man logger seg på hjemme. Det er også lettere å dele gode minner med familie og venner. Du kan begrense innsyn – og beskytte privatlivets sfære, slik at kun inviterte får se innholdet!

Ta kontakt med Optur dersom denne julegaveidéen slår deg som perfekt i år!

Hyttebokløsninger vil variere fra ønske til ønske. Derfor er det vanskelig å prise den generelt, men erfaringsmessig vil en slik gave ligge på mellom kr 3.000 – 5.000,- + MVA.

 

Hurum Historielag får nye websider

Hurum Historielag er avhengige av websidene sine av den enkle grunn at det meste av det de driver med er å finne frem gammel historie, få det nedskrevet og presentert tilgjengelig for folk som søker denne informasjonen – enten det nå er sambygdinger eller andre. Uten denne videreformidlingen blir mye av virksomheten nærmest meningsløs.

Det er derfor viktig med en webside for en slik forening. Viktig blir det også at betjeningen av websiden fungerer – og at det ikke blir en flaskehals i formidlingen at én- eller få har tilgang til- og kunnskaper om hvordan man publiserer stoff på internett. Historielags medlemmer generelt i hele landet – og også i Hurum består av seniorer; personer over 60 år. Dette er folk med store ressurser – som gjør en formidabelt viktig jobb for sambygdinger, kommune og etterslekt.

Optur har fått i oppdrag å levere en WordPress-løsning for historielaget. Denne vil øke sjangsen for at flere kan bidra med artikkelstoff, da den er svært enkel å betjene – i forhold til tidligere løsning (Jombla). Vi er foreløpig på hørings-stadiet med den nye løsningen, men du kan se den her. Sammenlign gjerne med den «gamle» webløsningen her.

Ny årbok i salg

Optur har produsert årets julegave for historieinteresserte i Hurum kommune: Årbok for Hurum 2012. Boken består av enkelthistorier fra gammel tid og er illustrert med fotografier. Boken koster kr 190,- og fåes kjøpt på følgende utsalgssteder:

Sætre: Avocado Interiør, Fotograf Mjøen og Hurum Kulturkontor, Tofte: Coop Bygg-mix og Wenches Bokhandel, Filtvet: Joker Dagligvare, Klokkarstua: Matkroken, Slemmestad: Notabene, Rortunet.

 

Gamle websider

Har du en gammel webside – som du gjerne skulle ha flyttet over til en ny? Vi i Optur ordner det for deg! Det er en enkel sak å kopiere innhold fra din gamle side, så det gjør vi gjerne – om du ønsker litt fornyelse. En ny og enklere betjening er vel et godt argument i seg selv for å bytte, men ofte har man mye bra innhold på den «gamle» websiden som man gjerne vil videreføre til den nye.

Teatergruppe får nytt webverktøy

Forsiden/velkomst-siden til LDS.

Amatørteater- og revygruppen: Lierskoven Dramathiiske Selskab (LDS) holder til på Lierskogen i Lier kommune. Gruppen har i flere år hatt stor suksess og teller mange, ivrige medlemmer som gjør en innsats både på scenen – og i apparatet rund forestillingene.

Kommunikasjonsbehovet er stort, både når det gjelder å annonsere forestillinger, dokumentere tidligere oppsetninger, kommunisere beskjeder de ulike aktørgruppene under innstuderingen av nye stykker osv.

«Arkitekturen» til websiden er nå på plass – og utfordringen som gjennstår blir å få fylt sidene med informativ og morsomme tekster, supplert av bilder.

Vi ønsker Lierskoven Dramathiiske Selskab lykke til med sitt nye verktøy!

Erstatt den gamle hytteboka!

Gleden ved å ha hytte blir oftest uttrykket gjennom hytteboka – der alle som vil kan bla igjennom og lese om hyggelige opphold med beskrivelser av vær, temperaturer, varme, kulde, snøforhold etc.

Logg deg inn – når som helst – og skriv, rediger eller sett inn bilder….

Ofte er hytteboka det beste oppslagsverket familien har når man skal huske ulike år, begivenheter – og ikke minst barnas vekst og utvikling.

Med digitalkameraets inntog på markedet har den tradisjonelle hytteboka fått et problem; bildene uteblir(!). «Men det er da bare å…..» parrerer kritikerne, men realiteten taler sitt tydelige språk: bildene uteblir! Hytteboka blir knapt loggført – og enda verre: knapt lest! Det er ikke det samme å lese tre raske linjer med kulepennskrift – som ikke suppleres av papirbilder. «Been there – done that!».

Optur leverer digital hyttebok på web. Denne nye formen for «hyttebok» har løsningen på de problemene som den gamle sliter med: man kan befinne seg nær sagt hvor som helst og ajourføre den. Digitale bilder og DVD-opptak får igjen en fin arena der de kan vises! Det blir mye enklere og morsommere å arkivere – samt dele disse med familie og venner!